Võtsin oma "tavalise letšo" retsepti ning lisasin ühe "salajase koostisosa".
Vaja läheb:
2 suurt sibulat
3 rohelist paprikat
2 hiiglaslikku tomatit (nii umbes 7-800 gr kokku)
3 loorberilehte
5 vürtsitera
5 pipratera
2 nelki
2 tl soola (kuhjata)
2 spl suhkrut (kuhjaga)
1 tl 30% äädikat
želatiini vastavalt kogusele - mina sain keedust 1,5 liitrit, panin 3 lehte.
Lõika sibul peenikesteks sektoriteks, paprika neljaks ja siis ribadeks, tomat endale meeldivateks tükkideks.
Pane kõik koos (ilma äädika ja želatiinita) keema ning kuumuta 15 minutit. Lisa äädikas, kuumuta veel 5 minutit.
Leota želatiinilehed külmas vees. Lisa segule ning kuumuta (ära keeda) segades paar minutit, kuni želatiin on sulanud.
Pane segu steriliseeritud purkidesse, lase jahtuda ning säilita jahedas - muidu ei teki kallerdust.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar