neljapäev, 23. aprill 2015

"Toome" salat

Kevadel saab ka grillsalateid teha. Küll jah, tuleb kasutada välismaist toorainet aga salat saab ausa maitsega ja hea nagu alati :)

Netis levib ka suurte kogustega selle salati retsepti, mina teen teda väikeste koguste kaupa.

1,5 kg kurki
250 gr sibulat
150 gr porrut
200 gr porgandit
suur peotäis tilli
1 spl soola (mitte kuhjaga)
2 tl suhkrut
3 tl äädikat
10 gr õli.

Viiluta sibulad ja porru, riivi kurk ja porgand (kurk pigem viilutaja poolega ning porgand võib olla kas viilutajaga aga kuna seekord oli porgand pisut "tössi" olemisega, riivisin suure auguga poolega).
Sega kõik ained kokku ja lase 24 tundi jahedas seista.
Kuumuta tasasel tulel 10 minutit. Pane purkidesse ning lase seista. Mina kuumutan 5 min, kuna siis jääb kurk krõmps.

Kõrvale paku nt magusat ribi. :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar