kolmapäev, 17. august 2022

Jõulukurgid

 Hapukurgid nagu ikka aga parima maitse saavutavad jõuluks....

Vaja läheb 3 liitrise purgi kohta: 

Kurke palju mahub
1 suurem tilli oks
5 küüslaugu küünt
5-7 mustsõstra lehte
soola
vett

Pane purgi põhja till, küüslauk ja mustsõstra lehed. Täida purk külma veega pestud kurkidega. 
Tee üleküllastunud soolvesi. Ehk nii soolane vesi, et sool enam ei lahustu ja kalla kurkidele. 
Purk peaks olema täidetud "triiki". Aseta mingisse nõusse, sest hapnedes ajavad purgid üle ja kata purgisuue kas 1 nipliga plastkaante või fooliumiga. Lase hapneda kuni "vaht on maha käinud". Nii umbes 5-7 päeva. 

Pese hoiustamise purgid hoolikalt. Mina kasutan 1 liitriseid. 
Võta kurgid hapnemise purgist ja pese külma vee all üle. Pane hoiustuspurikidesse. Lase kraanist peale nii külm vesi kui vähegi võimalik. Oluline on täita purk "triiki täis". Kasta puhtaks pestud kaas keevasse vette ja kaaneta purk kiiresti. 

Kurgid on esialgu tulisoolased ja väga hapud aga nii 2-3 kuud pärast valmimist on väga head süüa. Sovitav on hoida külmas kohas. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar