pühapäev, 23. september 2012

Vale-Kräsupea ehk Juuksed sassis meie moodi

Järjekordse peo eel tavaline dilemma - kook!!! 

Kuna erilist aega ei olnud ja poodi minek tundus üle mõistuse võimatu tegevus, siis kiire köögikappides sobramise saagiks oli 1 pakk valget muffinipulbrit, 1 pakk šokolaadimuffini pulbrit, pakk hapukoort ja hunnikus tumedat šokolaadi ning natike võid.
Kiire kontroll sügavkülma ja pakk musti kirsse sinna juurde.
Mõeldud. Tehtud.
Kräsupea moodi asi peab sellest saama! Saigi. Ja päris hea tuli.

Retsept siis:
1 pakk valget muffinipulbrit (Vilma või Kalev - kumb ta siis nüüd ongi... See täpiline noh)
1 pakk šokolaadimuffini pulbrit (sama mark mis eelmine)
500gr 20%-st hapukoort (tulevikutarbeks ääremärkus 100gr 10%-list lisaks segada - tuleb mahlasem)
1pakk (350gr) külmutatud kirsse (miks ka mitte värskeid muidugi)
3 spl suhkrut
2 spl kirsibrändit
200gr tumedat šokolaadi
100gr magedat võid
1spl kohvikoort

Tegemine:
Küpseta muffinipulbritest plaadikoogid ja aseta jahtuma.
Pane kirsid koos suhkruga paksupõhjalisse potti ja kuumuta kuni suhkur on sulanud. Lisa alkohol ja lase korraks keema tõusta. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.
Võta üks plaadikookidest ja aseta koogialusele põhjaks. Mina valisin heleda, kuna siis hapukoorega tume põhi segamini näeb kirjum välja.
Immuta põhja kirsisiirupiga ja pane kirsid kihina tordipõhjale. Nende peale pane 1/4 pakki hapukoort. Murra tumedast põhjast tükid ja aseta kihiti koogile. Ja nii siis mitu korda järjest. Vahepeal nõruta vahele ka kirsisiirupit, et kook tuleks mahlane.
Muffinipulbrist päris kräsupea moodi teha ei saa, et segad tükid kausis hapukoorega. Muffinid on palju hapramad ning hapukoorega kaetud tükkide asemel saaks mingi kahtlase massi.
Viimaks murra šokolaad tükkideks ja aseta kaussi. Lisa või kohvikoor. Sulata üles ühtlaseks massiks. Nõrista kunstipäratult koogile ja aseta kook külma.
Minul sai kook tookord külmas olla vaid tunnikese, kuid teine kord tehes lasin tõmmata terve päeva - nii tuli palju mahlasem ja mõnusam süüa.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar