pühapäev, 23. september 2012

Marineeritud / konserveeritud kurgid

Marineeritud kurgid on minu peres ülimalt armastatud toidukõrvane ning vahest ka popcorni asemel filmi vaatamise seltsiline.

Kuna pole ammu-ammu ise kurke marineerinud - ei olnud teps mitte kindel, et need välja tulevad.
Proovisin ühe purgi paar päeva pärast konserveerimist ja lõpptoodang üllatas ennastki nii väga, et nimetasin selle kurgilaari ümber "Mean weedrat stew". Shreki fännid teavad, millest räägin ;)
Tegin sama retsepti järgi kurke veel juurdegi.

Kurgitegu ise siis imelihtne:

Viiluta kurgid.
0,5liitrise purgi marineeritud kurkide saamiseks läheb sul vaja 0,9 liitrit kurke.

Marinaad 1 liitri kurkide jaoks. 
1liiter vett
2spl soola (mina kasutan jäme söögisool Ekstra't)
3spl suhkrut
8 vürtsi
3 pipratera
2 väikest loorberilehte
1 spl sinepiseemneid
2 mustsõstralehte
1 tilliõisik
2 küüslaauguküünt
2spl söögiäädikat

Lase vesi keema ja lisa kõik maitseained ja -taimed välja arvatud äädikas.
Lase segul keema tõusta. Kui hakkab keema - kougi mustsõstralehed ja tilliõisik välja ja pane purki, kuhu tulevad kurgid.
Lisa kurgid ja kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades kuni kurgid kaotavad oma erkrohelise värvi (2-3 min max). Lisa äädikas ja lase 15 sekundit kõvasti keeda.
Kurna kurgid sõellusikaga ja pane purki. Aeg-ajalt loksuta purki, et viilakad üksteise kõrvale vajuks. Kui kurgid kõik purgis, kogu kokku maitseainded ja sokuta need ka purki (ka küüslaauk). Kalla marinaad peale ja keera purk kinni.

Pärast kurkide purki panekut jääb muist marinaadi alles, kuid see on oma rolli siin maailmas täitnud ja tema tee viib kraanikausist alla...

Lase nädalake enne mekkimist tõmmata ja siis ei ole muud kui Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar