pühapäev, 16. märts 2014

Kodukootud šokolaadijäätis

Jäätisemasinat mul ei ole, kuid see ei sega mind jäätist tegemast. Käsitööd on palju, kuid lõpptulemus on ka seda väärt.

200ml piima
200ml vahukoort
100gr suhkrut
4 munakollast
100gr 70% šokolaadi

Lase piimal ja koorel keema tõusta. Vahusta munakollased ja suhkur. Võta piim tulelt ning kalla samal ajal segades munasegule.
Pane tagasi tulele ja kuumuta kogu aeg segades kuni segu pakseneb. Ära keeda, muidu läheb munasupiks!
Tõsta segu jahutma ning murra sisse šokolaad. Lase 1-2 min enne segamist seista. Kui kohe segad, ei sula šokolaad ühtlaselt ning kui liiga hilja, siis ei jää segu ilusti läikiv.
Jahuta segu maha, aegajalt segades.
Kui segu on täiesti jahutunud, siis kalla see nõusse, mida saad ka sügavkülma panna. Eriti hea oleks metallkauss või -pott.
Enne külma panekut, sega segu hoolikalt läbi. Pane 30 minutiks külma, võta välja ning vispelda läbi. Pane uuesti külma ja korda tegevust iga 30 min järel kuniks enam vispeldada ei saa. Mul kulus 4 tundi ehk 8 vispeldamist. Seejärel pane jäätis vormidesse ning lase läbinisti külmuda.
Serveerisin kirsi-purukoogi ning trühvlikastmega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar