pühapäev, 16. märts 2014

Kondiga ahjuliha tumedas õlles

Palju õnne mulle! Ja loomulikult tavaline probleem - külalised tulemas aga kuna päev enne oli Geodeetide aastakonverents, siis toidu valmistamiseks on aega ei vähem ega rohkem kui 5 tundi.
Mõeldud-tehtud ja retsept sai selline:
1,3kg kondiga sealiha (reie lõik)
0,5 l tumedat õllet
2 loorberit
6 vürtsi
sidrunheina (võib kasutada ka pastat)
koriandrit
soola
0,5 l puljongit (2 kuubikut)
1 porru
2 porgandit
1 paprika
300gr kukeseeni
4 küüslauguküünt

Ahi sooja 200kraadi juurde.
Pruunista liha pannil igast küljest, ära eemalda konti ega pekki, kuna see teeb liha hõrgumaks. Pane kaanega ahjunõusse. Puhasta juur- ja aedviljad ning lisa lihale. Lisa ka seened. Kui kukeseeni pole, siis sobivad ka šampinjonid (mul on alati külmutatud kukeseeni talvisteks kokkamisteks). Kalla peale õlle ja puljong nii, et kataks liha umbes 5 cm jagu. Pane ahju küpsema. Küpseta 4 tundi, aeg ajalt vedelike taset kontrollides ja vajadusel lisades.
Liha on valmis siis kui sõna otseses mõttes kondi küljest kukub ning suus sulab. Serveeri suurelt tükeldatult koos lisanditega, millega koos liha küpses.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar