pühapäev, 22. juuni 2014

Khmeli-Suneli retsept

Olid ajad kui meil liikus igasugu huvitavaid maitseaineid jms vennasvabariikidest.
Mäletan emal kapis olnud vana lahustuva kohvi purki, millel oli üsna kurjakuulutavana kõlanud Khmeli-suneli peale kirjutatud.
Mäletan ka seda, et seda lisati absoluutselt igale poole alates lihatoitudest lõpetades letšo ja marineeritud kurkidega. Arvasin alati, et see on mingi idamaine taim, mis on tumepruun ja okastega :) kuniks nüüd siis ühel heal päeval google mulle hoopis teise teadmise andis. Gruusia keelest otsetõlkes tähendab see: kuivatatud vürtsid.
Retsepte on erinevaid, kuid enamlevinud on alljärgnev:
Kõik ained siis kuivatatud kujul....
2 tl majoraani
2 tl tilli
2 tl piprarohtu
2 tl münti (ma panin korralikku musta piparmünti)
2 tl peterselli
2 tl koriandrit
2tl lambaläätse lehti
2 tl purustatud loorberilehti

Panin kõik uhmrisse ja uhmerdasin selliseks mõnusaks natuke suuremate tükikestega maitseainete seguks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar