reede, 29. jaanuar 2016

Habanero-ananassi marmelaad

Kuna mul juba habanerodega katsetamiseks läks, proovisin lisaks aprikoosi versioonile ka ananassiga teha.

3 habanerot (kasutasin kollast, et jääks kollane marmelaad)
1/3 kollast paprikat
1 ananass (toores, tükeldada)
2 spl äädikat
200 gr marmelaadisuhkut (ma panin 1 paki seda Dan Sukkeri oma)
näpuotsaga soola

Köögikombainis purusta habanerod, paprika, ananass. Lisa äädikas.
Aja keema ja keeda 10 minutit keskmisel kuumusel. Sega aeg-ajalt. Lisa suhkur ja sega kuumutades kuniks kogu suhkur on sulanud. Lase uuesti keema tõusta ja keeda kõrgel kuumusel 2-3 minutit.
Korista keetmise ajal jooksvalt ka vaht ära.
Pane marmelaad purkidesse ja aseta "kasukasse". Kui purgid on jahtunud, säilita jahedas.
Väga sobilik juustuvalikule aga ka saia peale juustu alla :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar