kolmapäev, 3. veebruar 2016

Spinati-kartuli puder praetud maksa ja roomasalati-kurgi-feta salatiga

Kartulipuder: 600gr kartuleid koorida ja panna vähese soolaga keema, keeta kuni küpsed. Viimase 5 minuti jooksul lase kuumaks 100ml piima, 1 spl taluvõid, 50 gr külmutatud (võib loomulikult kasutada ka tooreid) spinatit, peotäis hakitud porrut (sibul ei sobi minu maitsepaletiga spinati juurde) või murulauku, 1 tl hakitud tilli, näpuotsaga pipart ja riivitud muskaatpähklit. Lase piimal keema tõusta ja sega kuni kõik muud ained on sulanud. Tambi kartulid pudruks ja lisa piimasegu. Sega, kuid mitte nii palju, et kartulipuder liiga roheliseks tõmbaks. Kui just ei taha teha rohelist kartuliputru  
Praetud maks: 600gr seamaksa viilutada, maitsestada pirpa ja soolaga. Puista taldrik üle jahukihiga, aseta peale maksatükid, ilusti ühekordselt ja puista jahu ka peale. Lase seista 10-15 minutit (valva, et kassid vargile ei läheks :) ). Prae rohkes õlis 2-3 minutit kummaltki poolt. 
Salat: Viiluta peenteks ribadeks rooma salat, ribasta kurgiviilud, murenda fetajuust ja sega hapukoore ning majoneesiga. Soola lisada pole vaja, kuna feta on isegi soolane. Kogused tuleks ise valida, kuid mina panin 50/50 kurki ja salatit. Kurki umbes 100gr aga salatit kulus vaid 4 lehte :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar