neljapäev, 6. mai 2010

Ahvenad kukeseenekastmega

Kuna poeskäigul hakkasid silma värsked ahvenad, ei saanud kohe mitte jätta tegemata üks maitsev kalapraad.

Vaja läheb:

2 ahvenat - vastavalt suurusele 1 või 2 sööja kohta, meil on menüü kahele.250ml purk kukeseeni omas mahlas - mul küll enda omad, kuid müüakse ka poes, soovi korral asendada muude magusate seentega. Männiriisikas siia hästi ei sobi.
1sibul
praadimiseks võid
1spl jahu
100ml kohvikoort
100gr feta juustu
soola
SM kalamaitseainet sidruniga
tilli

Esimese asjana puhastasin kalad ja panin nad vähese soolaga ahjunõusse soolduma kuniks kastet teen.

Hakkisin sibula ja praadisin neid kuni nad said klaasjad. Lisasin tükeldatud kukeseened. Kui teha värskete seentega, tuleks eelnevalt kuumutada seened ja siis alles sibul lisada.

Lisasin või ja hautasin 3 minutit. Raputasin peale jahu ja kuumutasin segades. Kallasin peale koore ja maitseained ning hautasin tasasel tulel umbes 5 minutit. Lisasin feta juustu ja lasin veel 2-3 minutit haududa.

Täitsin ahvenate kõhud seeneseguga ja küpsetasin ahjus 180° juures 15 minutit.
Oleks võinud 10 minutit lasta vaid. Kala sai liiga pehme, kuid maitses imehea.

Serveerisin ahjukartulite ja alles jäänud seeneseguga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar