esmaspäev, 15. november 2010

"Kleepuv" ribi (liha)




Tekkis meeletu isu "kleepuvate" ribide järgi.

Mida aga polnud parasjagu külmkapis - ribid. Võtsin siis tavalise kamaraga lihakäntsaka ja tegin sellest "kleepuva liha". Päris maitsev sai :) Järgmine kord tegin ribidest ja sai palju maitsvam. Kondiga liha on ikka kondiga liha.


Originaalretsepti saab vaadata siit



Vaja läheb:



200g tomatipastat
2 purustatud küüslaaugküünt
2 spl sojakastet
2 spl Worcestershire kastet (Selveris müüakse)
700g lihalõike
4spl mett


Kuna kondiga liha (ribi) on mahlasem kui ilma kondita, siis panin potti 1l vett ja 1spl Worcestershire kastet lasin keema tõusta ning kuumutasin selles liha 5min.

Ahi sooja 200 kraadi juures.

Samal ajal segasin suures kausis kokku ülejäänud marinaadi ained.

Kui liha oli ära keenud, siis tõstsin keedetud liha tükid marinaadi sisse ja segasin hoolikalt.
Asetasin lihalõigud kuumakindlasse klaasnõusse ja kallasin kastme peale. Katsin kaanega ja küpsetasin 30min.
Seejärel eemaldasin kaane ning küpsetasin veel 45 minutit, keerates ribi tükke paar korda ümber.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar