esmaspäev, 15. november 2010

Ürdiliha

Vaja läheb:
1 kilone kamaraga praetükk
4-5 nelki
1tl sinepiseemneid
1tl kööment
2tl soola
1spl sojakastet
1spl mett
näpuotsaga purustatud loorberit
näpuotsaga muskaatpähklit
1 keskmine sibul
1spl tärklist

Lõigu kamar pealt ruudustikuks. Sega väikeses kausis kokku sojakaste, mesi, sool, köömned, sinepiseemned, purustatud loorber ja muskaatpähkel. Kalla segu üle liha, veendudes, et see valguks korralikult ruudustiku vahele. Nelgid pista suvalistesse ruuduvahedesse.
Lase lihal tõmmata 1-2 tundi soojas kohas kaanega kaetult. Aeg-ajalt käi liha keeramas, et marinaad ikka ligi pääseks.
Eelsoojenda ahi 180 kraadi. Küpseta liha 45min kaane all. Eemalda seejärel kaas ning keera kuumus 200 kraadini ja küpseta veel 15-20min. Veendu, et kamar ei läheks kõrbema.
Kui liha on küpsenud, eemalda see küpsetusnõust ning pane ketasteks lõigatud sibul kastmesse ning küpseta 5 min. Sega tärklis vähese veega ning kalla kastmesse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar