laupäev, 13. oktoober 2012

Magus-hapud ribid

Oh kus mulle meeldivad igal kujul ribid....
Spare ribs, baby back ribs, sticky ribs etc etc ainult andke kätte!
Kuna aga seekord ei olnud aega eelnevalt ribisid marineerida, siis proovisin teha neid natike teist moodi...
Lõpptulem sai omapärane, kuid siiski maitsev.

Vaja läheb:
umbes 1 kg röövliribi
1 spl mett
1 sidruni mahl
1 spl sojakastet
1 spl austrikastet
2 suurt küüslaauguküünt
1 spl pruuni suhkrut
1 spl tomatipastat
1 spl Worcestershire kastet
1 spl veiniäärikat
1 spl Põltsamaa sinepit

Esmalt panna ahi sooja 200 kraadi juures.
Pane kõik marinaadi koostisained väikesesse potti ja kuumuta mõned minutid.
Aseta ribid kuumakindlasse nõusse nii, et neid on täpselt üks kiht. Kalla peale marinaad ja aseta nad kuuma ahju.
Küpseta 50 minutit, aeg-ajalt ribisid pöörates. Siis keera ahi 225 kraadi peale ning lase 1-2 minutit pruunistuda. Keera ahi kinni ning lase ribidel 5-10 minutit ahjus rahuneda.
Serveeri millega iganes süda soovib.
Meil seekord läksid ribid loosi lihtsalt leivaga :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar