esmaspäev, 22. juuli 2013

Panna cotta muraka-aprikoosimarmelaadiga

Midagi magusat aga kerget ja jahedat tahaks....

Selleks läheb vaja:
250ml vahukoort
250ml piima
3 želatiinilehte
1 vanilje kaun
2 spl suhkrut (mitte kuhjaga!)

Aseta želatiini lehed vähese külma veega ligunema.

Lõika vanilje kaun pikki pooleks ning kraabi seemned välja.
Pane piim, vahukoor, suhkur ja vanilje potti ning lase keema tõusta.
Eemalda pott tulelt. Pigista vesi želatiinilehtedest välja ning lisa piimasegule. Sega kuni želatiin on sulanud.
Kalla segu nõudesse läbi peenikeste aukudega sõela (peaks jaguma 4 portsu) ja lase jahtuda. Kui on jahtunud, pane külmkappi.

Serveerida võib erinevate mooside, kompottide jms maitsvaga.
Mina pakun kõrvale Mesimuraka-aprikoosi marmelaadi. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar