teisipäev, 25. august 2015

Rassolnik hapukurgiga

Kuna parasjagu oli pisut kurki ja pisut tomatit suurest vaaritamisest järgi, siis mõtlesin proovida ühe satsi rassolnikut teha.

Vaja läheb:

1,5 kg kurki
750 gr tomateid
500 gr sibulat
500 gr porgandeid
250 gr odratangu
1 spl soola
2 spl suhkrut
1 spl äädikat
100 ml vett
100 ml õli

Kurk lõika kuubikuteks. Haki sibul peeneks ja riivi porgand. Eemalda tomatite nahad ning lase läbi hakklihamasina. Võib loomulikult ka köögikombainiga purustada.
Pese oder hoolikalt.
Aseta tomat vee, soola, suhkru ning õliga potti ja lase keema tõusta.
Nüüd lisa kurk, sibul, porgand, oder ja sega hoolikalt.
Küpseta 20 minutit. Lisa äädikas ja kuumuta veel 15 minutit.
Pane supipõhi puhastesse, steriliseeritud purkidesse. Kaaneta purgid ning pane põhjad ülespidi teki sisse jahtuma. Lase jahtuda kuni täitsa külmad.
Sellest kogusest saab 1,5 liitrit supipõhja, mis säilib edukalt täitsa tavalises kapis toatemperatuuril.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar