esmaspäev, 27. juuli 2015

"Talukurk" koopia

Kaubanduses leiduvatest kurkidest on üks meie pere vaieldamatu lemmik Salvesti "Talukurk".
Kuna läks ju suuremaks kurkide sisse tegemiseks, siis mõeldud - tehtud. Maitse poolest tulid päris sarnased ning kuna minu pere suurim ja väikseim liige kiitsid mõlemad kurgi heaks ja "peaaegu nagu päris" - siis mis minulgi muud üle jäi kui hea maitsta lasta :)

Vaja läheb:
kurki
0,5tl sinepiseemneid (per 0,7l purk)
1 till (vars ja õisik)
1 l vee kohta 2 spl soola, 3 spl suhkrut, 2 spl äädikat.

Pese kurgid ja leota külmas vees paar tundi. Mina lõigun kurgid ratasteks, siis mahub purki rohkem. 
Pane sinepiseemned ja lõigutud tillivars purki. Keeda marinaad ja lisa kurgid. Kuumuta kurke kuni roheline värv "just kadus". Tõsta kurgid purkidesse. Lase marinaad uuesti keema ning kalla kurkidele. Kaaneta purgid, keera tagurpidi ja aseta kuni jahtumiseni teki sisse.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar