teisipäev, 25. august 2015

Tšillikaste 1

Originaali sain Facebookist Kai Ein'ilt. Aitäh Kai'le hea retsepti jagamise eest!!!

Originaal:
kibe tšilli- 5 kauna (peeneks tükeldada ja seemned välja)
tomat - 800g (koorida, tükeldada)
paprika - 400 g (tükeldada peeneks)
meresool - 1 spl (jämedamat)
must pipar - 1tl
keeta 45 minutit
lisada 
moosisuhkur - 450g
äädikas 30% - 50 ml
küüslaugu küünt - 6 tk (läbi pressi)
keeta veel 20 minutit ja kuumalt purki.


Küll mugandasin pärast mõningaid katseid endale meelepärasemaks. 

4 kauna kibedat tšillit
4 kauna magusat tšillit
800 gr tomatit
250 gr punast paprikat
250 gr rohelist paprikat
1 spl soola
0,5 tl musta pipart
0,5 tl vürtsi
200 gr tavalist suhkrut
250 gr marmelaadi suhkrut 
3 spl äädikat
6 küüslauguküünt
1 spl kirsibrändit
2 lehte basiilikut

Puhasta tšillid. Eemalda seemned kui ei taha väga krepkat. Tomatid võiks enne tükeldamist koorida, kui ei meeldi leida koore tükke "moosis". Mina lasin saumikseriga kõik puruks. Puhasta ja tükelda paprikad. Pane tšillid, paprika, tomat, sool, pipar ja vürts potti ja lase keema tõusta. Kuumuta 45 minutit. 
Lisa suhkrud. Loomulikult võib marmelaadi ja tavasuhkru kombinatsiooni asemel kasutada lihtsalt moosisuhkrut, kuid mul on tavaliselt marmelaadisuhkur kodus käepäraselt olemas. 
Lisa ka äädikas, purustatud küüslaauk, kirsibrändi ja purustatud basiilikulehed. 
Kuumuta 20 minutit ja pane purkidesse. 
Kõlbab tarvitada kohe kui maha jahtub. 

Küll aga tasub söömisel ettevaatlik olla - hea kraam saab otsa kiiremini kui valmis sai :) 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar