kolmapäev, 7. oktoober 2015

Borši põhi 1

3 kg punaseid tomateid
3 kg väsket kapsast
2 kg toorest punapeeti
1 kg porgandeid
300 g maguspipra kaunu
500 g sibulat
80-100 g küüslauku
100 g soola

200 g suhkrut
400 g õli
30 pipratera
suur kimp peterselli
2 spl 30% äädikat


Lase toiduõli keedunõu põhjas kuumaks, hauta selles sibulat kuni 10 min, lisa riivitud porgand, maguspipra tükid, tükeldatud tomatid ja keeda mõni minut. Siis lisa sool, suhkur, pipar, riivitud peet, tükeldatud kapsas. Keeda tasasel tulel tund aega, keetmise lõpupoole lisa ka küüslauk ja petersell, kõige lõpuks pane äädikas ja maitsesta veel vajaduse korral. Tõsta kiiresti steriliseeritud purkidesse ja kaaneta. Mina ausalt öeldes panin soola ja äädikat natuke rohkem igaks juhuks, kuna meil ei ole väga külm kelder. Ning kuna ma õli ei armasta, panin vähem õli ning natuke vett. Keetmiseks läheb vaja vähemalt 12-liitrist potti ja välja annab see 8-9 liitrit purgisuppi. Aega läks minul koos juurviljade puhastamise ja tükeldamisega 5 tundi, aga tulemus on vaeva väärt ja odavdab talvist toidlauda kenasti!
Retsept on pärit Silvi Kohu koostatud "Soolaste hoidiste" raamatust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar