kolmapäev, 7. oktoober 2015

Manna kook ehk mannik

Viimased tomatid võttis külm kasvuhoones ära - seega see osa sai selleks aastaks mööda.
Kööginurgas ootavad veel viimased õunad tegemist ja siis on sellega ka kõik.
Seeni veel metsas leidub aga kauaks, kuna öökülmad on saabunud. 

Aeg taas millekski muuks. 
Eile õhtul teleka ees istudes tuli isu "millegi hea" järgi. Kiire revisjoni käigus külmkappi tuvastasin sealt natuke keefiri ja mune.
Ragistasin ajusid ja sõnad karask ning pannkoogid hüppasid esimestena pähe. Samas meenus, et hiljuti kusagi netis nägin "lapsepõlvekooki" nimega Mannik. 

Guugel lahti ja sõna mannik sisse.
45minutit hiljem lükkasin koogi ahju :) 

Originaalretsepti leiab siit. 
Eesti keelse tõlge tuleb siin: 

Vaja läheb: 
190gr (250ml) mannat
250gr (250ml) keefiri
180gr (200ml) suhkrut
2 väikest või 1 suur muna
100gr toasooja võid
1,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola

Vala manna kaussi ja kalla peale keefir. Sega hoolikalt ja jäta seisma 30 minutiks kuni 2 tunniks. Mul seisis 30 minutit - oleks võinud rohkem seista. 
Teises kausis hõõru või puulusikaga, lisa suhkur ning sega hoolikalt kuni suhkur sulama hakkab. Lisa ükshaaval muna/d ja hõõru hoolikalt. Lisa ka sool ja küpsetuspulber. 
Lisa paisunud mannasegu ja sega hoolikalt. 
Valmista ette küpsetusvorm. Mina "käisin vormi võiga üle" ja puistasin peale pisut mannat. Sellest tekib selline "huvitav" krõmps kiht. 
Küpseta Mannikut eelsoojendatud ahjus 35 minutit 180 kraadi juures. 
Serveerida võib mannikut koos moosi, siirupi, piima, mee jne jne 
Mina sõin otse kausist - ei mingit moositamist :) 
Aga jah, pilt jäi taas tegemata :) 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar