kolmapäev, 10. veebruar 2016

Võileivakurgid

Vaja läheb:

2 kg viilutatud kurke (pikki neljaks nt)
3 sibulat lõigatud peeneteks ketasteks
100 gr jämedat soola
u 1 liitri jagu purustatud jääd
0,5 liitrit siidriäädikat (kui ei ole võib asendada ka õunaäädikaga)
500 gr suhkrut
1 tl kurkumi
1 spl sinepiseemneid
0,5 tl selleri seemneid

Teguviis:
Sega omavahel kurgid, sool ja jää. Aseta raskus nende peale ning lase seista 3 tundi.
Siis kurna ja loputa kurgid.
Sega kokku äädikas, suhkur, kurkum, selleri- ja sinepiseemned suures potis. Lisa kurgid.
Lase kõigel keema tõusta keskmisel kuumusel. Ära keeda!
Eemalda tulelt. Pane kurgid steriliseeritud purkidesse ning aseta kasukasse jahtuma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar