neljapäev, 8. august 2019

Lihtsalt letšo

Katselabor 2018 tuvastas meie pere letšomaitse.
Kohale number 2 platseerus just see versioon:

Vaja läheb:

2 kg paprikakaunu (hea oleks kui oleks erinevad värvid - nii jääb toredam)
2 kg tomateid, mida küpsemad - seda parem
3 suurt sibulat
4 küüslauguküünt
pool tšillikauna
2 spl soola
150 gr suhkurt
1 spl äädikat
10 tera vürtsi
5 loorberi lehte
sortsuke õli


Puhasta ja lõigu paprikad ja sibul endale meeldivateks tükkideks.
Lõigu tomatid samuti "meeldivateks" tükkideks.
Haki küüslauk peeneks. Ära purusta, sest siis läheb kogu headus neist kaduma.

Pane poti põhja õli vaid nii palju, et kataks kergelt. Kellele meeldivad õliga tehtud salatid, võivad ka loomulikult rohkem panna.
Pane külma õli sisse loorber ja vürts. Lase õli kuumeneda aeglaselt, nii tulevad vürtsi ja loorberi maitseomadused paremini esile. Kui õli on kuum, lisa paprika ja küüslauk. Kuumuta 4-5 minutit rahulikul tulel.
Lisa sibul ja kuumuta kuni sibul on klaasistunud. Siis lisa tomatitükid ja maitseained v.a. äädikas.
Kuumuta minutit 10 ja lisa äädikas. Kuumuta veel 10 minutit ja maitse. Erinevad tomatid mõjutavad tulemust kõvasti. Lihatomatid on tavaliselt pisut mahedamad.

Pane kuum segu puhastesse purkidesse ja kaaneta.
Kuna ma olen laisk ja mugav ehk et ei viitsi poti kõrval 45 minutit passida, siis panen kõik oma hoidised seejärel alati kahe kordse froteerätiku alla järelküpsema. Kütteruumi lähevad nad talve ootama toatemperatuurile jahtunult.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar