kolmapäev, 28. aprill 2010

Safraniga kanakoivad

originaalretsept: http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=7569

Tarvis läheb (koos siis minu mugandustega):

0.5 kg kanakoibi - kuna eilsest tervest kanast sia kasutatud rinnaliha, jäid koivad-tiivad üle, siis võtsin need - nii palju nagu neid oli, kaaluma ei hakanud.
1 sl oliivõli
1 suur sibul
2 küünt küüslaauku
3 spl magusat tšillikastet - see siis asendab ostmata jäänud tšillikauna
näpuotsatäis safranit
200ml kanapuljong - lapsele juurikate keetmisest tekkis hea aedvilja puljong, kasutasin seda.

Praadisin kanakoivad pannil oliivõlis. Väga pruuniks ei lasknud, kuna oma mugavuses ma panin nad pärast ahjuvormi küpsema ja seal jõuavad nad pruunistuda veel.
Lõikasin ribadeks lõigatud sibula, küüslaaugu ja safrani. Tšillikastet esialgu veel ei pannud, muidu tekib vedelik ja sibul-küüslaauk ei saa praetud. Kuumutasin kuni sibul muutus klaasjaks. Lisasin tšillikastme ja lasin paar minutit kuumeneda.

Asetasin kanatükid ahjuvormi, kallasin peale kogu pannile jäänud lisandid.



Valasin puljongi ahjuvormi, nii et kana sai peaaegu poolenisti kaetud ja panin ahju 180 kraadi juurde. Küpsetasin umbes 30-35 minutit.

Serveerisin pasta-köögivilja salatiga. Viimase leiad ka minu blogist.


Maitses hea, kuid teinekord tuleks sibulat rohkem panna. Kui kasutada mitte-magusat tšillikastet, siis tuleks kindlasti suhkrut, mett või kookospiima lisada. Mett oleks võinud lisada praegugudi. Magus alatoon tegi kana eriti hõrguks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar