pühapäev, 2. detsember 2012

Kräsupea

Nüüd siis ka päris kräsupea katsetus :)

Põhjad: 
2 muna
2dl suhkrut
3dl jahu
1tl soodat (küpsetuspulbrit peaks 2tl võtma)
0,5tl soola
200gr 20% toasooja hapukoort
2spl kakaod

Pane ahi sooja 180 kraadi juurde.
Vahusta munad ja suhkur. Munad vahusta kollasega koos. Lisa kõik muud ained v.a. kakao.
Sega ilusti ühtlaseks taignaks.
Kalla pool taigent selleks ettevalmistatud pannile (selle koguse juures on paras 20cm diameetriga) ja pane 20minutiks ahju küpsema.
Samal ajal sega ülejäänud taignale juurde kakao.
Pane seegi pannile ja küpseta samuti 20minutit. Võta koogid ahjust ja lase neil jahtuda.

Koogipealseks:
300gr külmutatud kirsse
2spl suhkrut
1spl cherry brandit või Vana Tallinnat
400gr 10% hapukoort

Pane kirsid suhkru ja alkoholiga väikesesse potti ja lase keema tõusta. Lase jahtuda.
Lõigu valge koogipõhi tükkideks ja sega hapukoorega.
Valmista glasuur.

Glasuuriks:
100gr magedat võid
2spl piima
3spl suhkrut
3spl kakaod

Tõsta glasuur kõrvale jahtuma (võimalusel õue lumehange nagu mul täna :) )
Pane pruun koogi põhi vaagnale. Immuta kirsivedelikuga ja kata kirssidega. Selle peale pane hapukoorega segatud heledad tükid.
Lase 30min külmkapis seista. Nirista peale glasuur ja lase öö läbi tõmmata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar