pühapäev, 27. september 2015

Tomatimoos

Tomatihullus on tabanud ka mindki.
Samas tavaline letšo meie majas jääb seisma, ketšupit nagu keegi väga ei armasta ja marineeritult söön neid vaid mina.
Samas mehele meeldib lihale erinevaid "krebotšnaid" peale määrida. Poest oleme paar head varianti ka leidnud, kuid enamus, mida pakutakse kaubandusvõrgus on pigem äraviskamist kui -söömist väärt...

Prooviks siis ka üht austraallaste üllitist - kaotada pole ju midagi!

Vaja läheb:

2,5 kg tomateid
0,5 kg suhkrut (ma panin moosisuhkruga pooleks)
8 spl sidrunimahla
2 tl riivitud ingverit
1 tl kaneeli
0,5 tl purustatud nelki
1 spl soola
1 jalapeno

Haki tomatid. Ära koori ega eemalda seemneid. Ilma koorte ja seemneteta puudub pärast moosil tekstuur.
Eemalda jalapenol seemned kui ei taha nii tulist, kui armastad aga tulist - jäta sisse.
Pane kõik ained keema. V.a. moosisuhkur. Keeda tasasel tulel pidevalt segades 1 tund. Lisa moosisuhkur ning keeda veel 30 minutit.
Pane moos steriliseeritud purkidesse, kaaneta ja lase jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar