pühapäev, 13. oktoober 2013

Kertu sünnipäevatort

Seda retsepti kohtab tihtipeale ka linnupiima tordi alt, kuid tegelikult ta ikka ei ole küll....

Vaja läheb:
1 biskviidipõhi 

200ml vahukoort
0.5dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
500g hapukoort
peotäis metsmaasikaid

peotäis mustikaid


1dl vett
5 lehte želatiini

katteks: suhkrumassi

Pane želatiin vette likku. Seejärel sulata veevannil. Samal ajal kui želatiin jahtub vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga tugevaks vahuks. Lisa hapukoor ja jätka vahustamist.
 Nirista pidevalt segades jahtunud želatiin hapukooremassi hulka. Jaga segu võrdsetes osades kaheks ning sega ühte poolde maasikad ja teise vaarikad. 
Vooderda 26 diameetriga lahtikäiv vorm biskviidiga. Vala maasikamass peale, lase külmkapis 5  min tõmmata, kata biskviidiga ning vala peale mustikamass. Kata omakorda biskviidiga ning pane külmkappi seisma vähemalt 4 tunniks. 
Vooli suhkrumass õhukeseks ning kata tort. Selleks et kate paremini tordi küljes püsiks, oleks vaja see eelnevalt võikreemiga katta. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar