kolmapäev, 2. september 2015

Jahi-salat

Ega ma nüüd täpselt teagi, miks see salat just jahi-salat on aga noh ega nimi salatit riku.

Vaja läheb:
1 kg kapsast
1 kg porgandit
1 kg kurki
1 kg paprikat
1 kg sibulat
3 kg tomatit
1 kl suhkrut
90 gr soola
200ml õli
10 tera musta pipart
5 vürtsitera
3 nelgitera
5 loorberilehte
40 ml äädikat (mina panin 3 spl, kuna muidu oleks liiga hapu tulnud)

Sellest kogusest saab 7 liitrit, seega peaks pott vastava suurusega olema.
Koori porgandid ja viiluta. Pane kihina poti põhja.
Siis lisa kiht hakitud kapsast, kiht viilutatud sibulat, kiht poolrõngasteks lõigatud paprikat.
Tomatid võib loomulikult niisama purustada, kuid mina lõikusin nad ebakorrapärasteks tükkideks. Nahad võtsin aga maha.
Pane tomatikiht muude kihtide peale.
Ära sega, vaid pane tulele.
Põhja ei kõrbe, kuna tomatist tuleb ju päris palju vedelikku.
Keeda segu 30 minutit, lisa maitseained, õli ja äädikas ning keeda veel 5 minutit.
Pane salat purki ning aseta kasukasse jahtuma.  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar