esmaspäev, 12. september 2016

Sügistarretis

Mida teha tomatitest, paprikast ja sibulast? Letšot meie majas kulub vähe. Muid salateid on juba küll ja enamgi veel. Tuleb midagi uut välja mõelda.

Võtsin oma "tavalise letšo" retsepti ning lisasin ühe "salajase koostisosa". 


Vaja läheb: 

2 suurt sibulat
3 rohelist paprikat
2 hiiglaslikku tomatit (nii umbes 7-800 gr kokku)
3 loorberilehte
5 vürtsitera
5 pipratera
2 nelki
2 tl soola (kuhjata)
2 spl suhkrut (kuhjaga)
1 tl 30% äädikat
želatiini vastavalt kogusele - mina sain keedust 1,5 liitrit, panin 3 lehte. 

Lõika sibul peenikesteks sektoriteks, paprika neljaks ja siis ribadeks, tomat endale meeldivateks tükkideks. 
Pane kõik koos (ilma äädika ja želatiinita) keema ning kuumuta 15 minutit. Lisa äädikas, kuumuta veel 5 minutit. 
Leota želatiinilehed külmas vees. Lisa segule ning kuumuta (ära keeda) segades paar minutit, kuni želatiin on sulanud. 
Pane segu steriliseeritud purkidesse, lase jahtuda ning säilita jahedas - muidu ei teki kallerdust. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar