esmaspäev, 5. september 2016

Aedvilja-kruubi salat

Surfasin jälle mööda venekeelseid hoidiste lehti ringi ja leidsin huvitava retsepti.
Esimese hooga ei julenud palju korraga teha, sai vaid 3 liitrit. Aga see, mis ma maitsesin - tundus väga huvitav. Eks kui nüüd natuke seista saab - peaks ka maitse vaid intensiivsemaks minema. 
PS - mina paneks kruupe isegi natuke rohkem.


Vaja läheb:

650gr paprikat
300gr porganit
350gr tomatit
300gr sibulat
2 selleri vart
2 suurt küüslauguküünt
0,5 klaasi kruupe (ma panin rohkem, nii umbes 0,75 klaasi - isegi see tundus vähevõitu...) 
2 spl suhkrut
1 spl soola
200 ml vett
õli
1 tl äädikat 30%
5 tera vürtsi 
2 nelki
1 loorberileht
maitse järgi hakitud till

Pese kruubid hoolikalt ning jäta sooja vee sisse seisma 2 tunniks. 
Riivi porgand. Haki sibul. Lisa õli ning kuumuta 10 minutit. 
Lisa tükeldatud paprika ja sellerivarred, kuumuta 10 minutit
Lisa leotatud kruubid ja maitseained peale äädika ning purustatud või hakitud tomatid. Kuumuta 30 minutit. Lisa äädikas ning kuumuta veel 10 minutit. 
Pane steriliseeritud purkidesse ning aseta kasukasse jahtuma. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar