kolmapäev, 24. august 2016

Hrenovina ehk siberi adžika ehk äkiline salat

Siis kui mina veel väike olin, tegi ema seda krepkat salatit talveks ja pani pisikestesse tšehhi päritolu lapsetoidu purkidesse. Miks see oluline info on? Ega laiemale avalikkusele vast olegi - perekonna teema pigem aga perekond ka loeb siin... :)

Vaja läheb:

1kg tomatit
150gr mädarõigast
50gr küüslauku
1spl soola
2spl suhkrut
1spl 30% äädikat
soovi korral võib lisada ka ühe tšillikauna

Enamasti soovitatakse kogu krempel läbi hakklihamasina ajada. Kuna aga aeg on retsepti sünnist edasi arenenud, siis mina panen kogu kraami köögikombaini ja asi ongi tehtud. Esimese hooga kui kaane maha võtad - tasub samal hetkel hing kinni hoida, kuna kinni jääb ta niikuinii.
Saadud salat panna ülipuhastesse purgikestesse (seda palju korraga ei tarbi, seega purgid võiks pigem pisi-pisikesed olla) ja säilitada külmas.
Talvel või ka muul ajal on seda hea liha peale panna kui ka ninalõõri lahtistajana kasutada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar