laupäev, 4. detsember 2010

Grillkoot

1 kg kooti
1 tl soola
200 g supirohelist (porgand, sellerijuur, porru jms)
1 sibul
1 loorberileht
piprateri
250ml õlut
750ml lihapuljongit
1 tl tärklist
7 spl õlut
1 tl mett
1 saiaviil (60gr)

Grillkoot jääb eriti mahlakas ja hõrk kui seda enne grillimist pisut puljongis keeta. Krõbeda pealispinna saab koot grillimise käigus. Grillkooti jaoks on soovitatav kasutada tagakooti. Koot kergelt üle loputada, kuivaks tupsutada ja soolaga hõõruda ning potti panna. Pesta, puhastada ja tükeldada supiroheline. Siblu koorida ja lõigata neljaks. Lisada loorberileht ja pipraterad. ¼ liiter õlut (mitte pilsner ega tume õlu) lisada ning kallata peale ka lihapuljong. Lasta keeda madalal temperatuuril 1 tund. Võtta potist välja ning lõigata pealispind ruuduliseks. Tärklis segada ülejäänud õlle (ca 7spl) ja meega. Pintseldada kooti selle seguga ning panna pannile. Grill soojendada ning grillida kooti igast küljes ca 7 min. Pintseldada seguga. Kastme jaoks panna saiaviil puljongisse ning lasta keema ning seejärel sõelast läbi suruda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar