reede, 3. detsember 2010

Seened tsadziki täidisega ja peekoni-hakkliha rullid

Seened

400 gr šampinjone
100gr toorjuustu
50gr hapukoort
2 küüslaauguküünt
1 marineeritud kurk
värskeid ürte

Eelsoojenda ahi grilli režiimil 200 kraadi juures.
Eemalda šampinjonidelt jalad (neid saad kasutada nt kastme sisse või pildil näha olevate peekoni-hakkliha rullide sisse).
Pane seened küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile avaused üleval. Tilguta üle vähese oliivõliga. Grilli 200 kraadi juures umbes 10 minutit.
Senikaua kui seened grillivad, sega kokku toorjuust, hapukoor, purustatud küüslaauk, peeneks hakitud kurk ja ürdid. Maitse peab jääma suht tugev.
Pane šampinjonidesse umbes 1 tl segu. (Võib ka rohekm) Grilli veel umbes 30-35 minutit.
Sobivad hästi soojaks eelroaks või siis pearoa kõrvaseks.

Peekonirullid

12 viilu toorest peekonit (ameerika nt)
250 hakkliha
1 sibul
1 muna
2spl riivsaia
šampinjoni jalad (eelmisest retseptist)
soola, pipart

Sega hakklihast, peenestatud sibulatest ja soovi korral purustatud šampinjoni jalgadest koos muna, riivsaia, soola ning pipraga "kotletitaigen".
Võta 1 viil peekoni kohta 1-1,5 tl hakkliha massi ja keera peekon selle ümber. Kinnita puutikuga ning pane ahjuplaadile. Küpseta 180-200 kraadi juures 25-30 min.
Sobivad hästi ka külmaks suupisteks peolauale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar