reede, 3. detsember 2010

Maailma parim šokolaadikook


Koogi jaoks:
200g tumedat šokolaadi (vähemalt 60% kakaod)
200g magedat võid, tükeldatud
1 spl lahustuvat kohvi
170gr jahu
1 tl küpsetuspulbrit
200g muscovado suhkrut
200g kuldset caster suhkrut
25g kakaod
3 muna
5spl hapupiima või 3spl hapukoort

kaunistuseks šokolaadilokke

Katteks:200g sama head šokolaadi, mida kasutati koogi põhjaski
300ml vahukoort (35%)
2 spl kuldset caster suhkrut

Määri 20cm diameetriga, umbes 7,5 cm sügav koogipann võiga. Eelsoojenda ahi 160kraadi juures. Murra šokolaad väikesteks tükkideks ja sulata nõus. Lisa või. Sega lahustuv kohvi 125ml külma veega ja lisa šokolaadile. Kuumuta korralikult madalal tulel kuni kõik on läbisegi. Rohkem kuumutada ei ole hea.
Sega kokku kuivained. Vahusta munad ja lisa hapupiim.
Nüüd kalla šokolaadisegu ja munasegu jahusegu siise, Sega hoolikalt kas käsitsi või köögikombainiga. Taigen peab jääma voolava konsistentsiga.
Kalla taigen vormija küpseta 1h25min-1h30min. Kook on valmis kui puutikk tuleb puhtalt välja. Koogi pealiskiht võib olla mõranenud. Lase väheke vormis jahtuda - kui väheke keskelt sisse vajub - pole hullu. Seejärel pane restile täielikuks jahtumiseks.
Kui kook on jahtunud lõika ta horisontaalselt kolmeks.
Valmista kate. Murra šokolaad väiksemateks tükkideks ja pane kaussi. Vala koor potti, lisa suhkur ja kuumuta kuni keemiseni, kuid ära keeda. Võta pott tulelt ja kalla koor šokolaadile. Sega kuni šokolaad on sulanud ning segu on ühtlselt pehme.
Pane iga kihi vahele natuke katet. Ülejäänu kalla aga üle koogi. Pealmist kihti võib noaga aidata siledamaks, kuid külgedel las voolab kate kuidas juhtub. Kaunista šokolaadilokkidega. Võib kaunistada muidugi millega iganes süda tahab. Kook seisab niiske ja mõnus 3-4 päeva.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar