teisipäev, 23. august 2016

Borši põhi 3

Sel aastal sai siis tehtud ka natuke teistsugust borši põhja. Esimese variandi leiab siit. 

Kokku tuleb 5 liitrit. 

Kuna kapsas ja kurk tõmbavad usinasti kokku, siis olen "keetmisel ruumi säästmiseks" kapsahoidised tavaliselt lasknud üleöö seista enne kuumutamist. 


Vaja läheb: 

500gr peeti
500gr porgandit
1,5 kg peakapsast
300 gr kurki
0,3 liitrit tomatikastet* 
250gr punast sibulat
250gr valget sibulat
120gr suhkrut
4 spl soola
5-6 loorberilehte
30 musta pipra tera
4 sl äädikat (30%)
tilli
ja kui meeldib siis ka peterselli


Riivi suure riiviga peet. Porgandi võib samuti riivida või kellele meeldib, siis ka viilutada. 
Lõika kapsas meelepärasteks ribadeks. Tükelda kurgid ja sibulad. Kui kasutada tomatit, tuleks needki tükeldada.
Pane kõik kihiti potti nii, et peet on kõige all. Kui teed tomatikastmega, siis kalla tomatikaste kohe peedi peale. Lisa maitseained - k.a. äädikas. Ära sega!!! Kata toidukilega ja jäta ööks seisma. 
Järgmisel päeval kuumuta 20 minutit ning pane steriliseeritud purkidesse. 

*Tomatikastme retsepti lisan hilisemas eluetapis - kui ta on soovituslikud 3 kuud seisnud ja saab sotti mis maitse on. Kasutasin lihtsalt ühe purgi ära, kuna mul polnd suure hoidistamise tulemusena enam ühtegi küpset tomatit järgi... Kui on küpseid tomateid, siis neid tuleks panna siis 0,5 kg. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar