teisipäev, 23. august 2016

Suvikõrvitsa salat

Kuna sellel aastal on suvikõrvitsaid meeletus koguses ja mulle niikuinii meeldib midagi proovida ja katsetada - siis internetiotsingud andsid sellise retsepti.
Nagu alati, ma mugandasin pisut retsepti, kuna mulle tõesti ei meeldi need õlikogused, mis salatites on.

Vaja läheb:

500gr suvikõrvitsat
500gr tomatit
500gr paprikat
3tl 30% äädikat
300gr suhkrut
1tl soola
loorberit
4-5 vürtsitera
2 nelki
sortsuke vett

Köögiviljad lõikuda endale meelepärase suurusega tükkideks ja panna potti. Lisa muud ained, kalla potipõhja ka sortsuke vett (kui just väga mahlased tomatid ei ole) ja lase keema tõusta.
Kuumuta tasasel tulel 20 minutit (sõltub muidugi köögivilja suurusest), kuni suvikõrvits on klaasjas.
Panna steriliseeritud purkidesse nii, et kogu salat on vedelikuga kaetud.

Mul sai eriti plassi ilmega salat, kuna suvikõrvitsad olid kollased ja rohelised, paprikad olid kollased ja rohelised ning ka valmis saanud tomatid - olid enamuses kollased :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar