esmaspäev, 15. august 2016

Porgandimoos

Eelmisel aastal Kopenhageni lennujaamas istudes lappasin kohalikku ajalehte ja seal oli üks huvitav retsept. Täheldasin selle endale üles - tuleviku tarbeks. Noh, tulevik siis nüüd käes.

Retsept siis selline:
1,5 kg porgandeid
vett
2 sidruni koor ja mahl
330 gr moosisuhkurt

Koori porgandid ja riivi keskmise riiviga. Võib ka lihtsalt peeneks hakkida.
Lase vesi keema ning lisa porgandid. Keeda kuni porgand peaaegu pehme. Riivitud kujul võtab see umbes 10 minutit, viiludena kuni 20 minutit.
Kurna vesi ning lase porgandid saumikseriga pudruks.
Lisa suhkur, sidrunikoor ja -mahl.
Keeda umbes 10 minutit.
Pane kuumalt purki.


Märkus iseendale: nii saaks teha ju ka nt peedimoosi köömnete ja balsaamikoga jne jne jne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar