esmaspäev, 15. august 2016

Seeneseljanka põhi


1 kg ettevalmistatud (kupatatud, tükeldatud) seeni 
5 klaasi päevalilleõli (mina panin vaid sortsukese, kuna mulle ei meeldi nii palju õli)
1 kg porgandit
1 kg sibulat
1 kg kurki
500 g tomateid
500 g paprikat
3 tl suhkrut
3 spl äädikat 30%
3 loorberilehte
soola ja pipart maitse järgi.

Porgand lõigatakse õhukesteks ratasteks, sibul meeldivateks tükkideks, kurgid ratasteks, paprika taas meeldivateks tükkideks, tomatid viiludejs. 
Lase õli potis kuumaks, lisa porgandid. 5 minuti pärast lisada sibul, veel 5 minutit hiljem suhkur. Pärast 10 minutit lisa seened, kurgid, paprika, tomat, loorberileht, sool, pipart ja äädikas. 
Sega hästi ja kuumuta umbes 40 minutit.
Panna steriliseeritud purkidesse ning lasta kasukas jahtuda. 
Segule võib lisada ka ribastatud kapsast. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar