teisipäev, 23. august 2016

Salat "Toores kurk talvel"

Jälle surfasin mööda Povarenok.ru kodulehte, et leida veel mõtteid kurkide hoiustamiseks.
Ei julenud seda salatit palju teha - tegin prooviks 500 grammist kurkidest vaid ning ülejäänud ainete kogust muutsin sellele vastavalt.
Originaalis on 6 korda suuremad kogused ja kuna 6-ndik kogused tunduvad naljakad, panen originaalretsepti kogused.

3kg rohelisi konserveerimise kurke - mida krõmpsum sort, seda parem jääb
250gr küüslauku - vähem ei tohiks panna, on konservandiks
250gr sibulat
100gr jämesoola
250gr suhkrut
50gr 30% äädikat

Viiluta kurk 0.5mm tükkideks. Võib ka 1cm tükid teha. Haki sibul väikesteks ribadeks, Lase küüslaauk läbi pressi (mina riivisin peene riiviga).
Pane kõik suurde kaussi koos maitseainetega, lase seista jahedas 12 tundi.
Pane kurgid puhastesse purkidesse ja hoiusta jahedas.
See on nüüd küll selline salat, mis peaks olema kas külm- või jahutuskapis...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar