esmaspäev, 15. august 2016

Lollikindel kurgimarinaad

Uskumatu aga nii see ju on. Kõigil meil on mingi oma lollikindel retsept, mis alati toimib.

2 liitrit vett
2 spl soola
3 spl suhkurt
3 spl 30% äädikat

Kurgid (kellele millised meeldivad, kas terved, tükid, viilud, jne jne) lasta kuumas vees korra keema ja kuumutada kuni "just muutsid värvi". Kurgid steriliseeritud purkidesse, mille põhja on pandud 1 mustsõstra leht, 2x 5cm tillivart, 1 küüslaaugu küüs, 3 vürtsitera ja 1 loorberileht. 
Kallata keev marinaad kurkidele, kaanetada ning asetada kasukasse järelvalmima. 

Eri maitsete saamiseks võib loomulikult lisada mädarõika juurt või lehti, piprakaunu, sinepiseemneid jne jne. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar