laupäev, 25. juuli 2015

Caponata


Caponatat teen ma endise naabri (kes juhtumisi oli itaallane) retsepti järgi, ta ütles, et pole 100% originaal, kuna originaalis baklažaani ei grillita - aga mulle ehk siis talle maitseb nii nagu tema tegi. 


Vaja läheb: 
3 suurt baklažaani
oliivõliga
soola ja piprat
100ml õli
2 suurt lõigutud shaoltti
4 suurt tomatit (ploomitomatid või san marzanod oleks parimad)
4 lõigutud varsselleri vart, 
50ml veiniäädikat (punast), 
pipart, 
soola 
suhkurt maitse järgi
suur peotäis basiilikut
50gr rosinaid,
peotäis piiniaseemneid
3 spl kappareid.

Lõika baklažaanid pikki ca 1,5cm paksusteks viiludeks, pintselda vähese oliivõliga ning maitsesta soola ja pipraga. Grilli umbes 10-15 min, täitsa küpseks. Kui sõrmed kannatavad võid kohe lõikuda kuubikuteks ja edasi tegutseda, kui ei kannata - jahuta baklažaanid ja siis lõigu kuubikuteks (originaalis tehakse küpsetamise osa potis õlis hautades). 
Kuumuta poti põhjas ca 100ml õli. lisa lõigutud shaolttid ja kuumuta kuni on klaasjad. 
Lisa tomatid ja kuumuta kuni tomat on peaaegu küpse. 
Lisa baklažaanikuubikud, lõigutud varsselleri varred, veiniäädikas, pipart, soola ja suhkurt maitse järgi ning suur peotäis basiilikut. 
Originaalis tuleb nüüd lisada ka rosinad, piiniaseemned ja kapparid. Aga kuna need mulle selles segus hästi ei maitsenud - jätsin välja ning jäi ka hea. 
Hauta tasasel tulel veel 30min (sega võimalikult vähe, et jääks selline "tükisem", kuna hiljem pastale lisades läheb veel rohkem möginaks). 
Ja nagu ikka purki ja keldrisse või kes kus iganes hoiab. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar