reede, 17. juuli 2015

Marineeritud kurgid "Krepka"

Fingerlicking gooooooood!!!
Need kurgid, need kurgid - need kurgid!
Need on siis nüüd nr 1 minu "talvevarude" nimekirjas.
Aga noh, proovilaarile sai pisut palju tšillit. Seega 1 kaun punast tšillit 1 liitrise purgi kohta on palju. Nagu tõest, palju. Ma panin tegelt veel ainult poole kauna. Talveks panen 1-2 viilu tšillit 1 liitri kohta. Mulle meeldib selline "kerge vihje" tšillile :)
All siis originaalretsept.

Vaja läheb (kogused 3 liitrise purgi kohta):
2 kg kurki
6 küüslaugu küünt
2 kirsilehte
3 mustsõstra lehte
30 musta terapipart (ma panin pooleks vürtsiga, kuna armastan vürtsi maitset kurkide juures)
3 kauna punast tšillit
1 mädarõika leht
1 cm tükk mädarõika juurt
2 tilliõisikut
2 loorberi lehte
10 tera koriandrit
1-2 lehte estragoni
1-2 lehte basiilikut
3spl viina
1,3 liitrit vett
73 gr soola
145 gr suhkrut
120 ml 9% äädikat

1/3 lehed, ürdid, vürtsid purgi põhja, katta kurkidega, 1/3 purgi keskele ja 1/3 peale.
Aja vesi keema ja kalla kurkidele. Lase seista 10 minutit. Kurna vesi tagasi potti ja lase uuesti keema. Kalla kurkidele ja oota veel 10 minutit. Kolmandal keetmisel lisa suhkur ja sool ning kui on keema tõusnud, eemalda tulelt ning lisa äädikas.
Kaaneta, keera tagurpidi
ja mässi teki sisse kuni jahtub.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar