reede, 17. juuli 2015

Marineeritud kurgid "Tuline"

See on tore kurk. Päriselt. Läheb talvenimistusse.
Selline krepka, krõmpsuv ning sobib hästi šašlõki kõrvale.

Vaja läheb (3 liitri jaoks)

kurki
1 tilliõisik
3 küüslaugu küünt
sinepiseemneid (500gr iga 10kg kurgi kohta)
2 loorberilehte
6 tera pipart
mädarõika juurt
roheline kibepipra kaun (mul on sellised magusamapoolsemad "Poseidoni" nimelised)
100 gr soola
75 gr 9% äädikat

Aseta kõik ained (v.a. sool ja äädikas) purkidesse. Täida purgid kurkidega ning kalla üle keeva veega.
Lase seista 10 minutit, kurna vesi ja lase uuesti keema tõusta. Korda tegevust.
Kolmandal keedukorral lisa sool ja äädikas. Kaaneta ning keera tagurpidi. Kata tekiga kuni on jahtunud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar