reede, 17. juuli 2015

Marineeritud kurgid "Bulgaaria moodi"

See retsept läheb esialgu "vaatame kas teeme uuesti" nimekirja. Ega kurkidel midagi muidu viga pole aga süües on selline "midagi on puudu" tunne.
Võib-olla on asi minu mustsõstralehe ja tilliõisiku maitse armastuses... 
See aga ei tähenda, et kellegile teisele sama kurk meeldida ei võiks. 

Vaja läheb (1 liitri kurkide jaoks):
kurke
1 väike sibul
3 küünt küüslauku
5 vürtsi
5 loorberit
0,5 l vett
4 tl suhkrut
2 tl soola
1 spl äädikat

1 liitrisesse purki panna sibula lõigud, küüslaauk, vürts ja loorber. 
Lisa kurgid. 
Kalla kurkidele peale keev vesi, lase seista 10 min. 
Kalla kurkidelt vesi potti, lase sama vesi uuesti keema tõusta ning kalla taas kurkidele 10 minutiks. 
Sellest veest omakorda keeda valmis marinaad. Lisa natuke vett, kui tundub vajaka. 
Kaaneta, keera tagurpidi ja mässi teki sisse kuni jahtuvad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar