reede, 17. juuli 2015

Marineeritud kurgid "3,5,7"

Nonii - mida öelda kurkide kohta, mis kadusid purgist enne kui ma  kohale jõudsin?!
Ee - kommentaarid mehelt ja lapselt. "Hea", "täitsa OK", "tee veel"...
Nojah, eks siis peab neid uskuma.

Vaja läheb (3 liitri kohta)
kurke
3spl soola
3spl suhkrut
7spl 9% äädikat
5 tera musta pipart
3 nelki
kirsilehti
tillilehti
mädarõika lehti
3 küüslauku
mustsõstra lehti

Pane till, mustsõstar, kirss ja küüslaauk purkidesse. Lisa kurgid.
Kalla üle kuuma veega, lase seista 15 minutit. Kurna ning pane uuesti keema. Seekord lisa suhkur ja sool.
Kalla kurkidele. Lisa purki vürtsid. Lase seista 10 minutit, kurna ning lase tekkinud marinaad uuesti keema. Nüüd lisa ka äädikas.
Lisa kurkidele ning kaaneta, pööra purgid tagurpidi ja kata tekiga kuni jahtumiseni.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar