esmaspäev, 13. juuli 2015

Marineeritud kurgid "Nostalgia"

Need kurgid lähevad kindlasti minu püsinimistusse. Tõesti head kurgid.

Vaja läheb:
85 ml äädikat 30%
5 kl vett
0,5 kl suhkrut
1 spl soola
kurke
musta pipart
küüslauku
mustsõstra lehti
kirsi lehti
tilliõisik
1 loorberileht
6 tera sinepit

Paiguta hoolikalt steriliseeritud purgi põhja: till, küüslaaugu küüs, kirsi, mustsõstra ja loorberi leht, mõned mustad piprad ning 6 sinepiseemet (naljakas kogus, kuid jälgin piinlikult retsepti). Lisa kurgid. Et saaks nädala jooksul maitsta, panin ma viilud, muidu retseptis oli ette nähtud terved kurgid, millel on eemaldatud otsad.
Keeda marinaad. Kui vesi on suhkru ja soolaga sulanud, eemalda tulelt ning lisa äädikas.
Vala marinaad kurkidele. Steriliseeri 15 min (sellest hetkest kui vesi potis tõuseb keema)
Kaaneta ning pööra ümber. Mähi teki sisse ja lase jahtuda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar