reede, 17. juuli 2015

Marineeritud kurgid viinaga

OK.
Ma ei ole ammu kurki pärast selle hammustamist suust välja sülitanud. No aga täna see siis juhtus.
Viinaga kurk vajab teistsugust maitsemeelt või lihtsalt mul on vale viin. Puskariga peaks vist tegema - Tsarskoje Zalatoje ei sobi... Vist...
Aga sama kurki võiks vast proovida ilma viinata ka teha - peaks hea saama.

Vaja läheb (3 liitrise purgi kohta)
2,5 kg kurke
2 spl soola
1 spl suhkrut
4 musta tera pipart
4 vürtsi tera
5 küünt neljaks lõigatud küüslauku
2 tilliõisikut koos varrega
2 kirsilehte
2 mädarõika lehte (ma panin ühe, kuna mul sellised mehised)
4 nelki
6 loorberilehte
1 tl koriandriseemneid
50 ml 9% äädikat
50 ml viina

Pane ürdid-vürtsid koos kurkidega purkidesse.
Kalla peale keev vesi, lase seista 10 minutit. Kalla kurgivesi potti ja aja keema. Korda tegevust. Kolmandal keedukorral lisa suhkur ja sool. Pärast keemist äädikas ja viin.
Kalla kurkidele, kaaneta kohe. Keera tagurpidi ja kata tekiga kuni jahtumiseni.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar