reede, 17. juuli 2015

Marineeritud kurgid "Poe moodi"

No need kurgid kadusid purgist nagu niuhti!
Märkus iseendale - lähevad loosi.

Vaja läheb:
6 kg kurki
3 l vett
400 ml äädikat (9%)
15 spl suhkrut
5 spl soola
vürtsi
loorberit
rohelist (võib panna mis meeldib, minu lemmikud allpool)

Sellest kogusest saab 9 liitrit.
Iga purgi (1 liiter) põhja pane 1 tilliõisik, mädarõika leht, 1 küüslaauk ja mustsõstra leht.
Pane kurgid purki. Valmista marinaad ning kalla kurkidele.
Kata purgisuu kaantega.
Steriliseeri ahjus. Esimesed 3 minutit maksimumvõimsusel (u 250kraadi) ja seejärel 25 min 130 kraadi juures.
Pärast ahjust eemaldamist kaaneta ja mässi teki sisse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar