laupäev, 18. juuli 2015

Marineeritud kurgid "Mida kõike eelnevatest üle jäi"

Nii nagu nimigi ütleb, see purk sai kokku pandud kõikidest eelnevatest purkidest üle jäänud asjadest.
Kurgid said maitsvad ja kindlasti teen selle retseptiga ka talveks kurke.

Vaja läheb (2 liitrit)

kurke
1 mädarõika leht
4 mustsõstra lehte
2 kirsilehte
1 sõrme jämedune 1cm tükk mädarõika juurt
1 oks oreganot
2 lehte basiilikut
1 suur tilliõisik
1 väike sibul (neljaks lõigatud)
1/4 punast tšillit (seemned eemaldatud)
1/4 rohelist kibepipart (seemned eemaldatud)
5 küüslaugu küünt
4 tera pipart
4 tera vürtsi
2 nelki
4 loorberilehte
1 tl sinepiseemneid
1,5 spl soola
3 spl suhkrut
1 spl 30% äädikat

Panna kõik ained (v.a. suhkur, sool, äädikas) purki, lisada kurgid. 
Kallata üle keeva veega. Lasta seista 10min, kurnata ja lasta vesi uuesti keema.
Korrata tegevust. Kolmandal korral lisada vette sool, suhkur, äädikas.
Kallata marinaad kurkidele. Kaanetada, keerata tagurpidi ning katta jahtumiseni tekiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar